روش نیمه سایشی در تولید آجر

تولید اجر بسته به نوع اجر و مورد مصرفی ان متفاوت است از لحاظ تولید خشت و کوره و نوع پخت با هم فرق دارند به همین دلیل به این نکته تاکید میشه که حتما نوعی از اجر را انتخاب کنید که برای مورد مصرف شما ساخته شده است تا در حین اجرا و پس از اتمام کار دچار مشکل نشوید.

روش نیمه سایشی :

 این روش تهیه خشت صورت نیمه ماشینی‌‌ می‌باشد. به این ترتیب که ابتدا خاک رس را داخل قیفی‌‌ می‌ریزند و از این قیف خاک روی تسمه هایی که بداخل آسیاب‌‌ می‌رسد حرکت‌‌ می‌کمند قبل از ورود این خاک به آسیاب یک آهنربای بزرگ وجود دارد که فلزات اضافه‌ای را که احیاناً در خاک وجود دارند را‌‌ می‌گیرد آسیاب خاک رس را چرخ‌‌ می‌کند تا به نرمی آرد در آید. علت این کار این است که اگر عده‌ای به کوچکی یک ارزدن هم در آن خاک باشد باعث مشکل در مراحل بعدی تولید خشت خواهد شد. این تسمه دوباره خاک آسیاب شده را به آسیاب دیگری‌‌ می‌ریزد و این کار سه بار انجام‌‌ می‌گیرد یعنی سه بار این خاک آسیاب‌‌ می‌شود.

بعد از این آسیاب شدنها خاک را به مدت 24 ساعت در معرض هوا قرار‌‌ می‌دهند( اصطلاحاً دپو‌‌ می‌کنند) تا خشت حاصل ترک برندارد. بعد از طی این مراحل خاک رس با آب در مخزنی مخلوط‌‌ می‌شود و ملات گل رس تشکیل‌‌ می‌گردد. این ملات روی تسمه ریخته‌‌ می‌شود توسط وسیله‌ای قابل تنظیم خشتها قالب‌‌ می‌خورند بطورخودکار و خشت های قالب خورده با واگنی منتقل‌‌ می‌شوند که توسط تراکتور حمل‌‌ می‌گردد بعد از این مراحل خشتهای خشک شده بداخل کوره‌‌ می‌روند.
کار این کوره مطابق کوره قبلی‌‌ می‌باشد سطح خشتهای خام را برای اینکه استحکام بیشتری داشته باشند و ترک نخورند با روغن سیاه‌‌ می‌پوشانند و بداخل کوره قرار‌‌ می‌دهند. محصول این کوره آجرهای سفالی 10 سوراخه‌‌ می‌باشد.

مزایای آجر سفال نما
بیشتر بخوانید
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.