اجر قزاقی ..اشنایی با حالتهای شکست
در نیروهای وارده بر دیوارها(در اثر زلزله)دیواری که از مصالح استاندارد و درست ساخته شده باشد یا نمیشکند و یا اگر هم بشکند بطور کامل از بین نمیرود و باعث بروز مشکلات جدی اعم از خسارات مالی و جانی نمیشود به همین دلیل در ساخت دیوارها باید دقت لازم اتخاذ شود و از مصالح مناسب و استاندارد استفاده شود.استفاده از این نوع مصالح باعث ایجاد نوعی اعتماد به نفس میشود و از تصمیم گیری های عجولانه جلوگیری میکند.
//(حالتهای شکست)//
شکست دیوارهای برشی و عرضی اصلی ترین حالتهای شکست را تشکیل میدهند. چون در ساختمانهای آجری سقف بر دیوارها تکیه دارد و با سقوط دیوار احتمال در هم ریختن کل ساختمان وجود دارد لذا ناپایداری دیوارها با میتوان بمنزله ناپایداری کلی دانست اما شکست دیوارهای عرضی معمولاً با خسارات کمتری همراه است ولی در هر صورت دیوارهای برشی را در هر دو جهت ساختمان اجرا میکنند.
//(شکست دیوارهای برشی)//
دیوارهای برشی تحت نیروی جانبی دارای دو نوع شکست میباشد:
1-شکست خمشی
2-شکست برشی
//پایه های پهن به حالت برشی و پایه های باریک به حالت خمشی میشکنند.
1-شکست برشی، شکست برشی با ترکهای مایل( قطری) همراه است و به سبب دوطرفه بودن نیروی زلزله این ترکها به دو صورت ضربدر ظاهر میشوند.
2-شکست خمشی، بهنگام زلزله، دیوار متناوباً برروی پنجه پاشنه خم میشود و چنانچه نیروی زلزله به نیروی قائم چیره شود، جابجایی از حد کشسان میگذرد و دیوار واژگون میشود.
//(شکست دیوارهای عرضی)//
دیوارهایی که بر جهت زلزله عمودند به سبب نیروی حاصل از زلزله مانند دال تختی که بر چهار تکیه گاه قرار گرفته باشد( زمین و سقف و دو دیوار برشی) تحت خمش قرار گرفته و خطوطی مشابه خطوط تسلیم دالها در آنها پدید میآید. در صورتیکه فاصله دیوارهای برشی عمود به این دیوارها زیاد باشد خمش عمدتاً بین سقف و زمین انجام شده ترکهای خمشی در امتداد افقی ظاهر میشوند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.