نسوز اسیدی

نسوز اسیدی

نسوز اسیدی یا نسوز اسید نوعی ماده نسوز است که سیلیس را به عنوان جزء اصلی آن تشکیل می دهد. نسوز اسیدی می تواند در برابر فرسایش سرباره اسیدی مقاومت کند ، اما می تواند به راحتی به فرسایش سرباره قلیایی در محیط دمای بالا واکنش نشان دهد. نسوز اسیدی به طور گسترده ای برای زغال فر ، بازسازی کننده کوره باز و سقف کوره ، کوره نسوز و کوره مخزن شیشه ای در صنایع متالورژی استفاده می شود.

تعریف نسوز اسیدی

نسوز اسیدی معمولاً به مواد نسوز با بیش از 93 درصد محتوای SIO 2 اشاره دارد. ویژگی اصلی نسوز اسیدی مقاومت در برابر فرسایش سرباره اسیدی در دمای بالا است ، اما به احتمال زیاد با سرباره قلیایی واکنش نشان می دهد. نسوز اسیدی عمدتاً از شیشه کوارتز ، محصولات چسبیده مجدد سیلیس ، آجر سیلیس و نسوز سیلیکون بی شکل ساخته شده است. محصولات نسوز نیمه سیلیس معمولاً به این نوع نسبت داده می شود. در مورد خاک نسوز ، آن را به عنوان نسوز نیمه اسیدی یا ضعیف اسیدی طبقه بندی می کنند. علاوه بر این ، مقاوم در برابر کاربید زیرکونیوم و نسوز کاربید سیلیکون به عنوان نسوز اسیدی ویژه استفاده می شود.

نسوز اسیدی مواد نسوز است که در دمای بالا تحت تأثیر مواد اسیدی قرار نمی گیرد. اما نسوز اسیدی با سرباره های اساسی به راحتی واکنش نشان می دهد. نسوزهای اسیدی حاوی آلومینا ، نسوزهای سیلیس زیرکونیا و آجرهای نسوز هستند.

تعریف نسوز اسیدی

طبقه بندی نسوز اسیدی

با توجه به قدرت اسید ، عمدتاً موارد زیر وجود دارد: (1) آجر سیلیکای اسیدی قوی ، نسوز سیلیس آمورف ، محصولات شیشه ای کوارتز ، محصولات نوترکیبی سیلیس ذوب شده ؛ (2) نیمه سیلیک نسوز و پیروفیلیت نسوز ؛ (3) خاک رس اسید نسوز ضعیف. خاصیت اصلی نسوز اسیدی توانایی مقاومت قوی آن در برابر خوردگی ماده اسیدی (یا سرباره اسیدی) در دمای بالا است ، اما تمایل به واکنش با ماده قلیایی (یا سرباره قلیایی) دارد. نسوز کوارتز زیرکونیوم و نسوز سیلیکون کربنیزه به عنوان نسوز اسیدی ویژه نیز در این دسته قرار می گیرند.

  1. مقاوم در برابر اسید به مواد سیلیس با محتوای سیلیس بیش از 93 درصد ، مانند آجر نسوز سیلیس اشاره دارد. نسوز اسیدی قوی برای کوره شیشه ای ، کوره اسیدی ، کک کوره و غیره استفاده می شود.
خانه شما را مجزا می کند  ؛ آجر نسوز آنتیک
بیشتر بخوانید

طبقه بندی نسوز اسیدی

  1. نسوز نیمه اسیدی حاوی مقدار زیادی سیلیس و نسوز آلومینا است. نسوز نیمه اسیدی یکی از مواد نسوز است. هدف اصلی از نسوز نیمه اسیدی ساخت آجرهای نیمه سیلیس است. به منظور کاهش انبساط حرارتی آجر سیلیس و جبران خاصیت انقباض و نرم کنندگی آجر سفالی ، آجر نسوز نسوز بیشتری به کوارتز اضافه شد.
  2. آجر خاک رس متعلق به اسید نسوز ضعیف است. آجر خاک رس از خاک نسوز با محتوای آلومینا %30 ~% 46 ساخته شده است. این آجر همچنین دارای مقاومت شوک حرارتی خوب و مقاومت سرباره اسیدی است. این نوع آجر نسوز اسیدی به طور گسترده با مقدار زیادی تولید مورد استفاده قرار می گیرد.
  3. دیرگدازهای زیرکونی و SiC به دلیل SIO 2 به عنوان نسوزهای اسیدی طبقه بندی می شوند.

طبقه بندی نسوز اسیدی

کاربردهای نسوز اسیدی

از آنجا که خواص نسوز اسیدی کاملاً با نسوز اولیه متفاوت است ، کاربردهای نسوز اسیدی نیز با نسوز اساسی متفاوت است. عملکرد ضد خوردگی سرباره ، مقاوم در برابر بار ، تغییر حجم در سوختن در دمای بالا و مقاومت در برابر ضربه حرارتی ، درجه حرارت مقاوم در برابر اسید را تعیین می کند.

نسوز اسیدی در برابر سرباره قلیایی و شار قلیایی مقاوم نیست و عمدتا در زغال فر ، بالای کوره ، کوره اسیدی ، کوره نسوز و کوره شیشه ای استفاده می شود.

کاربردهای نسوز اسیدی

طبقه بندی مواد نسوز با توجه به خواص اسیدی و قلیایی آنها اهمیت زیادی دارد. ما می توانیم نسوزهای مربوطه را با توجه به اسیدیته و قلیائیت محیط کار انتخاب کنیم ، که می تواند عمر مفید نسوزها را افزایش داده و هزینه تولید را کاهش دهد.

مراحل پخت آجر
بیشتر بخوانید

تفاوتهای نسوز اسیدی و نسوز اولیه

مواد اولیه نسوز اسیدی سیلیس با محتوای SiO2 بیش از 93 است. نسوز اسیدی می تواند در برابر فرسایش سرباره مقاومت کرده و با سرباره قلیایی واکنش نشان دهد. در حالی که نسوز اولیه در طرف مقابل است. نسوز اولیه از اکسید منیزیم و اکسید کلسیم با مقاومت قلیایی قوی ساخته شده است. نسوز اولیه عمدتا در کوره های اصلی فولادسازی و کوره های ذوب فلزات غیر آهنی استفاده می شود و اغلب در صنعت سیمان استفاده می شود. محصولات اصلی نسوزهای اصلی منیزیم ، منیزیم کروم ، منیزیم الیوین ، دولومیت و نسوز سنگ آهک هستند. دیرگدازهای منیزیم ، دولومیت و سنگ آهک جزء مقاوم ترین مواد قلیایی هستند ، در حالی که کروم منیزیا ، منیزیم کروم ، فورستریت و سنگ آهک اسپینل جزء نسوزهای قلیایی ضعیف هستند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *