آجر چینی نما
آجر چینی نوعی هنر می باشد که به دلیل جذابیت ها و زیبایی هایی که برای ساختمان فراهم می کند ، از دیرباز مورد توجه معماران ایرانی می باشد . به وسیله آجر نما ها می توان نماهای تزئیینی بسیار زیبا و متنوعی را بر روی ساختمان ها اجرا کرد و نحوه ی قرار دادن آجر ها در کنار هم برای ایجاد نما را آجر چینی می نامند . آجر ها دارای رنگ بندی های متنوعی می باشند و این امر موجب می شود تا طیف وسیعی از انتخاب پیش روی طراحان نما قرار گیرد و با هر سلیقه و یا طرحی سازگاری داشته باشند .
انواع چیدمان در آجر چینی
-
چیدمان آجر به روش رگ چینی
ایجاد طرح و نقش متنوع در سطحی صاف به وسیله ی آجر های یک رنگ و یک شکل را رگ چینی می گویند .
این نوع چینش آجر دارای انواع مختلفی می باشند که عبارتند از :
- رگ چینی راسته : در این روش آجر ها از پهلو و درازا در نما به کار برده می شوند .
- رگ چینی لابند مرتب : در این روش آجرها یک درمیان کله و راسته به کار برده می شوند . در این روش می توان با ایجاد بیرون زدگی یا استفاده از چند آجر پشت سر هم انواع طرح چیدمان آجر را به این روش خلق نمود .
- رگ چینی کله : در این روش سر یا عرض آجر به صورت عمودی یا افقی در نما به کار برده می شود .
- رگ چینی لاریز : به نوعی چیدمان که در آن ها رج آجرها به صورت پله ای می باشد لاریز گفته می شود .
- رگ چینی خواب نما : در این روش از چینش ، آجر ها به صورت افقی در کف به کار برده می شوند و تمامی سطح آن دیده می شود .
- رگ چینی نیما نیم : این روش از رگ چینی معمول ترین روش می باشد که در آن بندکشی های رگ عمودی بالا ، درست در وسط آجر های رگ پایین قرار می گیرد .
-
چیدمان آجر به روش مشبک جناغی
در این نوع از چیدمان ، آجرها با هم زاویه 90 درجه دارند و در صفحه ای با زاویه 45 درجه قرار می گیرند . به عبارت دیگر طرز قرار گرفتن آجرها بدین صورت است که به صورت جناغی پشت هم متصل می شوند و عمود بر قطر دیوار قرار می گیرند . نمونه هایی از این نوع چیدمان آجر را در زیر اشاره می کنیم .
-
آجر چینی به روش باد بزنی
به روشی که در آن نماها به مربع هایی تقسیم می شوند و در هر مربع یک آجر به صورت افقی و یک آجر به صورت عمودی چیده می شود ، چینش باد بزنی گفته می شود .
-
آجر چینی به روش آبشاری
به روشی گفته می شود که آجر ها می توانند در زاویه های متنوع و به صورت منحنی کنار هم قرار گیرند و به صورت زاویه قائم قرار نمی گیرند . این نوع از چیدمان در معماری سنتی ایران برای ایجاد طرح متفاوت در نمای ساختمان به کار برده می شد .
-
آجر چینی به روش هشت و گیر
در این روش از آجرها طرح های متنوعی را به صورت بر جسته و فرو رفته ایجاد می کنند و با ایجاد سایه روشن به نما حالتی متنوع و زیبا می دهند . کلمه هشت در نام این چینش به معنای برجسته و کلمه گیر به معنای فرو رفته می باشد .
سایه اندازی آجر ها با این روش چینش موجب زیبایی و جذابیت نمای ساختمان می شود .
-
آجر چینی به روش گل اندازی
این روش همانطور که از نامش مشخص است ، ایجاد طرح های هندسی زیبا به شکل گل به صورت هفت رگی ، پنج رگی و … می باشد و قابلیت اجرا به شکل صاف و یکدست و یا به صورت هشت و گیر ( به صورت برجسته و فرو رفته ) را دارند . علاوه بر این در این نوع چینش می توان برای زیبایی بیشتر از کاشی کنار آجر استفاده کرد .
-
آجر چینی به روش معقلی ( مخلوط کاشی و آجر )
در روش معقلی ، آجر با کاشی و آجر لعابدار ترکیب می شود . این روش به دلیل رنگ های متنوع و شفاف کاشی بسیار زیبا می باشد و گیرایی خاص و جذابی دارد .
-
آجر چینی به روش گره سازی
این روش از جمله روش های پر کاربرد چیدمان آجر می باشد . در روش گره سازی آجرها در اندازه های مختلف بریده و تکه تکه می شوند و به صورت نقش های ساده هندسی همچون مثلث ، مربع ، لوزی ، مستطیل و ذوذنقه در کنار هم ترکیب می شوند و طرح هایی همچون ستاره و چند ضلعی را تشکیل می دهند . هنر گره چینی علاوه بر آجر چینی در صنایع چوب نیز به کار برده می شود و از آن ها در درب ها و پنجره ها و مبلمان به صورت ترکیب با شیشه های رنگی استفاده می شود .
به عبارت کلی روش گره سازی به مجموعه ای از اشکال هندسی با آجر گفته می شود که با نظم و ترتیب خاصی در کنار هم قرار می گیرند و شکل های پیچیده و شبیه ستاره یا چند ضلعی را تشکیل می دهند .
-
آجر چینی به روش فخرومدین
در معماری ایرانی به روش مشبک با اسم فخرومدین شناخته می شود و به چیدمانی که دارای حفره و روزنه می باشد گفته می شود . از این روش چیدمان آجر می توان به صورت متنوع و طرح های گوناگون در فضاهای داخلی ، طراحی نما ، دیوارهای جداکننده در فضاهای باز و … استفاده کرد .از مهمترین ویژگی این نوع آجر چینی که در ساختمان های مدرن بسیار به کار برده می شوند ، سایه اندازی های متنوع و عبور نور در شب می باشد .
جهت سفارش اجرای انواع آجر نسوز با شماره 09129640179 تماس داشته باشید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.