بند کشی آجر نسوز

آجر نسوز از مهمترین مصالح برای اجرای نما در ساختمان ها به شمار می رود که زیبایی قابل توجهی دارد و به ساختمان نمایی جذاب می دهد. اجرای نما با آجر نسوز و زیبایی و جذاب بودن آن فقط به نوع آجر و رنگ آن بستگی ندارد، بلکه بند کشی نیز تاثیر زیادی در خوب در آمدن نما دارد. بند کشی آجر نسوز ، کیفیت بند کشی و رنگ بندکشی از موارد بسیار مهم در نما کاری به وسیله آجر نسوز می باشد. به عبارت کلی می توان گفت که بند کشی تکمیل کننده زیبایی آن به شمار می رود.

اصول بند کشی آجر نسوز

بند کشی آجر نسوز بعنوان کار نهایی و تکمیل کننده باید دارای کیفیت و جذابیت بالایی باشد و نمای ظاهری زیبایی در ساختمان ایجاد نماید. بندکشی منظم و اصولی بستگی به هنر نمایی طراح و سلیقه آن دارد که از چه نوع بندکشی استفاده نماید تا جلوه متنوع یا بدیعی را ایجاد نماید. کیفیت اجرای بندکشی و همچنین رنگ بندکشی در آجر نسوز تاثیری برابر با آجر نسوز دارند و از آن جایی که حدود 20 الی 30 درصد نما را تشکیل می دهند باید کاملا دقیق و منظم کار شوند تا موجب دگرگونی یا جذابیت در نمای ساختمان شوند.

میزان مصرف پودر بندکشی در آجر نسوز بستگی به ابعاد آجر نسوز و فواصل بندها در آن دارد و به طور میانگین این میزان در هر متر مربع نمای آجر نسوز 2 تا 4 کیلوگرم محاسبه می شود.

اهمیت رنگ بند کشی آجر نسوز

رنگ بندکشی از موارد بسیار با اهمیت در بندکشی آجر نسوز به شمار می رود که باید مناسب با ساختمان انتخاب شود. بند کشی آجر نسوز باید با توجه به رنگ آجر نسوز و روش چینش آن در رنگ مناسب انتخاب شود. برای مثال به کار بردن بند با رنگ مشکی یا تیره در بند کشی آجر نسوز روشن و یا به کارگیری بند روشن در بند کشی آجر نسوز تیره تضاد بسیار زیبایی ایجاد می کنند و ساختار منظم هندسی آجر نسوز را به رخ می کشند.

در برخی مواقع نیز به کار بردن رنگ هم رنگ با آجر نسوز یکدستی و جذابیت زیادی به محیط می دهد.در بندکشی ملات های رنگی دارای هارمونی با آجر نسوز می توانند تحسین هر ببینده ای را بر انگیزند.رنگ بندکشی همچنین می تواند در کنتراست قوی با آجر نسوز نقش موثری را برای ایجاد جلوه های بصری غیر معمول ایجاد نماید و انتخاب صحیح و مناسب آن می تواند به مقدار زیادی نمای آجر نسوز را از یک طرح کسل کننده به طرحی زیبا و مبدل تبدیل نماید.

نقش بند کشی در نمای ساختمان

نقش بند کشی در آجر نسوز بسیار پیچیده و پر اهمیت می باشد. نقش بندکشی از نظر مهندسی پذیرش انبساط و انقباض حاصل از تغییرات دمایی آجر نسوز و توزیع آن به صورت یکنواخت می باشد. بندکشی آجر نسوز موجب می شود تا چسبندگی آجر نسوز بیشتر شود و رطوب و آب به قشر های داخلی دیوار وارد نشوند و به عبارتی موجب نفوذ ناپذیری سطح شود. هر چقدر ملات بندکشی از مواد ریز دانه تولید شود از ایجاد خاصیت مویینگی در انتقال آب به دیگر لایه های دیوار جلو گیری میکند.

پودر بند کشی آجر نسوز باید چه ویژگی داشته باشد ؟

بهتر است پودر های بندکشی که برای بندکشی آجرنسوز به کار برده می شوند از دسته اندود های سیمانی باشند زیرا آن ها از جمله ملات های خشک می باشند که مخصوص بندکشی آجر نسور می باشند.برای خرید پودر بندکشی آجر نسوز باید دقت شود تا مواد تشکیل دهنده ی آن ها مواد شیمیایی آلی و پودر های معدنی باشند تا اتصالی محکم و یکنواخت در آجر ها ایجاد نمایند.

راهنمای خرید آجر
بیشتر بخوانید

از ویژگی های که پودر بندکشی باید داشته باشد به مواردی درزیر اشاره می نماییم :

  • کیفیت بالا داشته باشند و بعد از نصب ترک بر روی آن ها ایجاد نشود.
  • تنوع رنگی زیادی داشته باشند تا قابلیت کاربرد برای هر رنگ آجر نسوز داشته باشند.
  • چسبندگی آن ها فوق العاده زیاد باشد.
  • خاصیت ضد شوره و ضد رطوبت داشته باشند.
  • در مقابل انبساط و انقباض ناشی از سردی و گرمی هوا مقاومت داشته باشند.
  • ار نظر اقتصادی مقرون به صرفه باشند.
  • زمان آماده سازی آن ها کوتاه باشد و قابلیت بندکشی سریع در آن ها وجود داشته باشد به این معنی که مواد بندکشی مخلوط و ترکیب مناسبی داشته باشد و شل و ول نباشد و به راحتی اجرا شود.
  • خاصیت کشسانی زیادی داشته باشند.
  • به مرور زمان تغییر رنگی در آن ها ایجاد نشود و مقاوم باشند.
  • نیاز به تمیز کاری بعد از اجرا نداشت باشند.
  • قابلیت کاربرد به هر دو صورت دستی و ابزار را داشته باشند.

نحوه اجرای بند کشی آجر نسوز

بند کشی آجر نسوز دارای مراحلی می باشد که باید با دقت و نهایت ظریف کاری انجام شود تا نمای آجر نسوز ایرادی نداشته باشد.در مرحله ی اول ابتدا باید ملات بند کشی آجر نسوز آماده شود و تنها طریقه ی آن اضافه کردن آب تمیز به میزان لازم و مطابق با دستور در داخل آن ها می باشد.آب بیشتر موجب کاهش چسبندگی ملات می شود و باید حتما حراکثر 15 در صد وزن ملات خشک به آن اضافه شود. همچنین در اجرای بند کشی آجر نسوز باید دقت کرد که ملات بندکشی تنها حدود 3 ساعت زمان برای استفاده دارد و پس از آن ملات باقی مانده دور ریخته شود.

ملات بندکشی باید پس از آماده سازی چند دقیقه ورز داده شود تا حالت زبر و خشن نداشته باشد و نرم شود.بهترین زمان بند کشی آجر نسوز حدود 2 هفته پس از نصب آجر نسوز می باشد.مرطوب کردن محل بندکشی قبل از اجرای آن مرحله ی دیگری می باشد که حتما باید انجام شود.

بعد از این مراحل ملات را بر روی قلم بندکشی قرار می دهند و سپس با دقت بین دو شیار می کشند.باید دقت داشت که حداقل ضخامت بندکشی 5 میلیمتر باشد.در صورت نیاز به تمیزکاری بعد از بند کشی آجر نسوز،باید از برس مویی نرم استفاده شود و استفاده از دستمال مرطوب یا گونی و یا وسایل دیگر برای این کار نادرست می باشد.

بند کشی آجر نسوز ، اجرای بندکشی آجر نسوز | تولید کننده شهر آجر
بند کشی آجر نسوز بعنوان کار نهایی و تکمیل کننده باید دارای کیفیت و جذابیت بالایی باشد و نمای ظاهری زیبایی در ساختمان ایجاد نماید.09129640179

نحوه اجرای آجر نسوز نما

آجر نسوز نما در اصل ساختاری از آجر است و یکی از انواع آجر نما به شمار می‌آید. این آجر از خاک نسوز و خاک چینی تهیه شده است و در درجه حرارت بسیار بالا تولید می‌شود. همچنین این آجر در برابر دماهای بالا توان تحمل بسیار زیادی دارد و از ساختار مولکولی منظم و بسیار مستحکمی برخوردار است. آجر نسوز نما به دلیل تنوع رنگ و زیبایی خاص خود در نمای داخلی و خارجی ساختمان بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد. به علاوه این آجر به دلیل نقش عایق برودتی و حرارتی که دارد نه تنها از هدر رفتن انرژی بوجود آمده از سیستم‌های گرمایشی سرمایشی جلوگیری می‌کند بلکه بر اساس رنگ و جنس و میزان سطحی که دارد باعث جذب انرژی خورشیدی و گرم شدن ساختمان می‌شود و عکس همین عملکرد را در فصل تابستان به دنبال دارد و باعث دفع و انعکاس گرما و خنک شدن ساختمان می‌شود.

نمای ترکیبی آجر و سنگ
بیشتر بخوانید

نحوه اجرای آجر نسوز نما

نحوه اجرای آجر نسوز در نمای خارجی ساختمان

آجر نسوز نما در عین ظرافت از استحکام و دوام بالایی برخوردار است که در نتیجه برای کار نماسازی هرچه ظرافت و دقت بیشتری به کار رود جذابیت کار را دو چندان بالا می‌برد. پس بهتر آن است برای این کار از نصاب‌های ماهر و کارآزموده و مسلط به نحوه نصب و بند‌ کشی آجر نسوز بهره برد. همچنین اینگونه آجر‌ها علاوه بر شکیل بودن و تنوع رنگ زیبایی که دارد، تفاوت طرح و رنگ را در کار به نمایش می‌گذارند و برای نشان دادن این زیبایی قبل از اجرا باید طراحی دقیق و درستی از نما فراهم شود. آجرهای نسوز به علت جذب آب بالایی که دارند بر خلاف آجرهای رسی به هیچگونه زنگ‌آب کردن نیازی ندارند و تنها با آبی که در ملات پشت کار وجود دارد چسبندگی لازم را برای قرارگیری به عنوان نمای ساختمان پیدا می‌کند. در واقع این آجر را می‌توان هم با چسب و هم ملات ماسه سیمان اجرا کرد.
فصل‌های گرم سال بهترین زمان برای اجرای نمای ساختمان خواهند بود زیرا در فصول سرد به علت یخ‌زدگی و سرما امکان شوره زدن آن بسیار است. همچنین در اجرای نما باید از ملات مرغوب استفاده نمود چرا که درصد بالایی از علل شوره زدن آجر نسوز استفاده از ملات بی کیفیت در پشت کار است و علت آن نیز چیزی جز وجود نمک و آهک محلول در اینگونه ملات‌ها نیست. دستورالعمل نصب و اجرای این آجرها به صورت شمش ملاتی است بدین صورت که با رعایت موارد توصیه شده شمش آجر بر روی نما قرار داده می‌شود سپس ملات مرغوب را پشت آن ریخته و در نهایت بند کشی آجر نسوز انجام می‌شود. به طور کلی می‌توان گفت که الگوی اجرای نما بر اساس یک کله و یک راسته آجر همراه با دو عرض بند کشی در طول و عرض بر اساس یک عرض آجر به علاوه یک عرض بند کشی تنظیم می‌شود. در طراحی نماهای آجری لازم است به گونه‌ای پیش‌بینی‌های لازم به عمل آید که نیاز به قطعات کوچکتر و یا نیمه نباشد. بنابراین بسته به نوع الگو و طرح مورد نظر می‌توان به صورت راسته از طول آجر در نماکاری استفاده نمود.
در پایان کار به هیچ عنوان استفاده از انواع رزین و نانو بر روی آجرهای نسوز نما توصیه نمی‌شود چرا که این مواد با پوششی که بر روی آجر بر جای می‌گذارند از تنفس طبیعی آن جلوگیری کرده و مانع خشک شدن ملات کار شده و با ایجاد شوره، ظاهری نامناسب به نما می‌بخشند.

نحوه اجرای آجر نسوز نما

نحوه اجرای آجر نسوز نما در کف

زیر ساخت مناسب، مهم‌ترین عامل در بحث اجرای آجر نسوز کف است چرا که اگر کف سازی به صورت مناسب و دقیق انجام نگیرد به اصطلاح می‌گویند زیر ساخت آجرها لق شده است و در این صورت احتمال شکستگی آن‌ها بسیار زیاد خواهد بود. زیرا آجر نسوز کف در تماس مستقیم با آب است و علاوه بر ملات مناسب باید از عایق نیز در این کار بهره گرفت، با این کار از تماس مستقیم آجر با خاک جلوگیری کرده و مانع از شوره زدن می‌شود.

نحوه اجرای آجر نسوز در نمای داخلی

در دکوراسیون داخلی آجرهای نسوز به دلیل گیرایش بالا نیازی به ملات ماسه و سیمان ندارند و به راحتی با چسب‌های مناسب و مخصوص این کار می‌توان آن را به دیوار نصب نمود و فضای داخلی خود را چشمگیر نمود و از زیبایی وصف ناپذیر آن لذت برد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *