خانه های خشتی و آجری

تفاوت استحکام خانه های خشتی و آجری

خانه های خشتی و آجری

ساختمان ها با مصالح گوناگونی ساخته می شوند که هر کدام دارای مزیت ها و معایبی می باشند . در این مقاله چند نمونه از ساختمان هایی را که در معماری شناخته شده اند را بررسی می کنیم و سپس به مشخصات ساختمان های آجری و خشتی می پردازیم تا در صورت داشتن سوال در مورد تفاوت این دو ، جواب خود را دریافت نمایید .

انواع مصالح در ساختمان

ساختمان های بتنی

انواع رایجی از ساختمان ها که معماران در ساخت اسکلت اصلی آن ها از متریال هایی از قبیل بتن آرمه که شامل سیمان و شن و ماسه و فولاد به شکل میلگرد ساده می باشد ، استفاده می کنند را ساختمان بتنی می نامند . سقف های این نوع ساختمان ها به وسیله ی دال های بتنی پوشانده می شوند و یا این که تیرچه و بلوک در سقف به کار برده می شود . در این ساختمان ها در  دیوار های جدا کننده یا همان پارتیشن ها از مصالحی همچون سفال تیغه ای ، آجر ماشینی سوراخ دار ، آجر معمولی کوره ای و تیغه گچی یا چوب استفاده می شود . به طور کلی در ساختمان های بتنی بتن آرمه که بتن مسلح نیز نامیده می شود ، در شاه تیرها و ستون ها به کار برده می شود .

ساختمان های فلزی

پروفیل فولادی ، متریال هایی می باشند که در ساخت ستون های ساختمان های فلزی به وسیله ی معماران به کار برده می شود . برای ساخت ستون ها در این ساختمان ها در ایران تیر آهن های دوبل و آهن های هاش به کار برده می شوند که بدین منظور دو قطعه به وسیله ی جوش به یکدیگر وصل می شوند . در سقف ساختمان های فلزی می توان تیر آهن و طاق ضربی یا سقف های دیگری از قبیل تیرچه بلوک و … استفاده کرد . در ساخت جدا کننده ها و پارتیشن ها لازم است تا از مصالح خیلی سبک استفاده شود که برای این کار می توان از آجر های گوناگون و قطعه های گچی یا چوب و سفال های تیغه ای استفاده کرد . در برخی از کشور ها برای اتصال قطعات از جوش استفاده نمی شود ، بلکه پیج و پرچ برای اتصال قطعات به کار برده می شود . علاوه بر این در این ساختمان ها می توان به جای استفاده از تیر آهن برای ساخت ستون ها ، از نبشی یا ناودانی استفاده کرد .

نحوه مراقبت از آجرهای قدیمی
بیشتر بخوانید

ساختمان های آجری

خانه های خشتی و آجری

ساختمان های آجری همانطور که از نامشان مشخص است از آجر ساخته می شوند که به طور معمول برای ساختمان های چهار طبقه یا کمتر مناسب می باشند . اسکلت اصلی ساختمان های آجری از آجر می باشد و از پروفیل های آجری به شکل طاق ضربی در ساخت سقف این نوع ساختمان ها در ایران استفاده می شود . البته راه دیگری نیز وجود دارد که بهره بردن از سقف تیرچه و بلوک می باشد . در ساختمان های آجری برای این که مقاومت آن ها را در برابر نیروهای جانبی از قبیل زلزله افزایش داد ، از شناژ های روی کرسی چینی و زیر سقف ها استفاده می شود . در این ساختمان ها می توان دیوارهای حمال یا حمل کننده در طبقات مختلف را روی هم قرار داد و پارتیشن ها ، همان دیوارهای حمل کننده یا حمال می باشند . در این دیوارهای حمل کننده حداقل عرضشان نمی تواند کمتر از 35 سانتی متر باشد .

ساختمان های خشتی

این نوع ساختمان ها به دلیل گران بودن قیمت زمین در شهرها ، کمتر ساخته می شوند و معمولا در روستاهای دور دستی که دسترسی به مصالح ساختمانی سخت می باشد ، به کار برده می شود . این نوع از ساختمان ها نمی توانند از یک طبقه بیشتر باشند و اسکلت اصلی آن ها خشت خام و گل می باشد . مقاومت ساختمان های گلی و خشتی کم می باشد و نمی توان در مقابل بلایای طبیعی از قبیل زلزله مقاومت آن ها را تضمین نمود . بنابراین باید از ساخت آن ها در مناطق زلزله خیز یا سیل خیز خود داری نمود . به طور کلی به دلیل زلزله خیز بودن کشور ایران توصیه می شود تا جای ممکن از ساخت چنین ساختمان های خود داری شود .

دلایل استفاده از آجر نما سفالی
بیشتر بخوانید

شهر آجر با سالها تجربه در اجرای انواع آجر نما می باشد که جهت دریافت مشاوره رایگان با شماره 09129640179 تماس داشته باشید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *