لوگو شهر آجر

09144147698

تبریز

09138638381

اصفهان

لوگو شهر آجر

آجر چینی نما

فهرست مطالب

آجر چینی

آجر چینی نوعی هنر می باشد که به دلیل جذابیت ها و زیبایی هایی که برای ساختمان فراهم می کند ، از دیرباز مورد توجه معماران ایرانی می باشد . به وسیله آجر نما ها می توان نماهای تزئیینی بسیار زیبا و متنوعی را بر روی ساختمان ها اجرا کرد و نحوه ی قرار دادن آجر ها در کنار هم برای ایجاد نما را آجر چینی می نامند . آجر ها دارای رنگ بندی های متنوعی می باشند و این امر موجب می شود تا طیف وسیعی از انتخاب پیش روی طراحان نما قرار گیرد و با هر سلیقه و یا طرحی سازگاری داشته باشند  .

انواع چیدمان در آجر چینی

  • چیدمان آجر به روش رگ چینی

ایجاد طرح و نقش متنوع در سطحی صاف به وسیله ی آجر های یک رنگ و یک شکل را رگ چینی می گویند .

این نوع چینش آجر دارای انواع مختلفی می باشند که عبارتند از :

  • رگ چینی راسته : در این روش آجر ها از پهلو و درازا در نما به کار برده می شوند .

رگ چینی راسته

  • رگ چینی لابند مرتب : در این روش آجرها یک درمیان کله و راسته به کار برده می شوند . در این روش می توان با ایجاد بیرون زدگی یا استفاده از چند آجر پشت سر هم انواع طرح چیدمان آجر را به این روش خلق نمود .

رگ چینی به روش لابند مرتب

  • رگ چینی کله : در این روش سر یا عرض آجر به صورت عمودی یا افقی در نما به کار برده می شود .

رگ چینی کله

  • رگ چینی لاریز : به نوعی چیدمان که در آن ها رج آجرها به صورت پله ای می باشد لاریز گفته می شود .

رگ چینی لاریز

  • رگ چینی خواب نما : در این روش از چینش ، آجر ها به صورت افقی در کف به کار برده می شوند و تمامی سطح آن دیده می شود .

رگ چینی خواب نما

  • رگ چینی نیما نیم : این روش از رگ چینی معمول ترین روش می باشد که در آن بندکشی های رگ عمودی بالا ، درست در وسط آجر های رگ پایین قرار می گیرد .

رگ چینی به روش نیما نیم

  • چیدمان آجر به روش مشبک جناغی

آجرچینی جناغی

در این نوع از چیدمان ، آجرها با هم زاویه 90 درجه دارند و در صفحه ای با زاویه 45 درجه قرار می گیرند . به عبارت دیگر طرز قرار گرفتن آجرها بدین صورت است که به صورت جناغی پشت هم متصل می شوند و عمود بر قطر دیوار قرار می گیرند . نمونه هایی از این نوع چیدمان آجر را در زیر اشاره می کنیم .

  • آجر چینی به روش باد بزنی

آجرچینی بادبزنی

به روشی که در آن نماها به مربع هایی تقسیم می شوند و در هر مربع یک آجر به صورت افقی و یک آجر به صورت عمودی چیده می شود ، چینش باد بزنی گفته می شود .

  • آجر چینی به روش آبشاری

آجر چینی آبشاری

به روشی گفته می شود که آجر ها می توانند در زاویه های متنوع و  به صورت منحنی کنار هم قرار گیرند و به صورت زاویه قائم قرار نمی گیرند . این نوع از چیدمان در معماری سنتی ایران برای ایجاد طرح متفاوت در نمای ساختمان به کار برده می شد .

  • آجر چینی به روش هشت و گیر

آجر چینی هشت و گیر

در این روش از  آجرها طرح های متنوعی را به صورت بر جسته و فرو رفته ایجاد می کنند و با ایجاد سایه روشن به نما حالتی متنوع و زیبا می دهند . کلمه هشت در نام این چینش به معنای برجسته و کلمه گیر به معنای فرو رفته می باشد .

سایه اندازی آجر ها با این روش  چینش موجب زیبایی و جذابیت نمای ساختمان می شود .

  • آجر چینی به روش گل اندازی

آجر چینی گل اندازی

این روش همانطور که از نامش مشخص است ، ایجاد طرح های هندسی زیبا به شکل گل به صورت هفت رگی ، پنج رگی و … می باشد و قابلیت اجرا به شکل صاف و یکدست و یا به صورت هشت و گیر ( به صورت برجسته و فرو رفته ) را دارند . علاوه بر این در این نوع چینش می توان برای زیبایی بیشتر از کاشی کنار آجر استفاده کرد .

  • آجر چینی به روش معقلی ( مخلوط کاشی و آجر )

اجر چینی معقلی

در روش معقلی ، آجر با کاشی و آجر لعابدار ترکیب می شود . این روش به دلیل رنگ های متنوع و شفاف کاشی بسیار زیبا می باشد و گیرایی خاص و جذابی دارد .

  • آجر چینی به روش گره سازی

اجر چینی گره سازی

این روش از جمله روش های پر کاربرد چیدمان آجر می باشد . در روش گره سازی آجرها در  اندازه های مختلف بریده و تکه تکه می شوند و به صورت نقش های ساده هندسی همچون مثلث ، مربع ، لوزی ، مستطیل و ذوذنقه در کنار هم ترکیب می شوند و طرح هایی همچون ستاره و چند ضلعی را تشکیل می دهند . هنر گره چینی علاوه بر آجر چینی در صنایع چوب نیز به کار برده می شود و از آن ها در درب ها و پنجره ها و مبلمان به صورت ترکیب با شیشه های رنگی استفاده می شود .

بیشتر بخوانید  تفاوت استحکام خانه های خشتی و آجری

به عبارت کلی روش گره سازی به مجموعه ای از اشکال هندسی با آجر گفته می شود که با نظم و ترتیب خاصی در کنار هم قرار می گیرند و شکل های پیچیده و شبیه ستاره یا چند ضلعی را تشکیل می دهند .

  • آجر چینی به روش فخرومدین

اجر چینی فخرومدین

در معماری ایرانی به روش مشبک با اسم فخرومدین شناخته می شود و به چیدمانی که دارای حفره و روزنه می باشد گفته می شود . از این روش چیدمان آجر می توان به صورت متنوع و طرح های گوناگون در فضاهای داخلی ، طراحی نما ، دیوارهای جداکننده در فضاهای باز و … استفاده کرد .از مهمترین ویژگی این نوع آجر چینی که در ساختمان های مدرن بسیار به کار برده می شوند ، سایه اندازی های متنوع و عبور نور در شب می باشد .

جهت سفارش اجرای انواع آجر نسوز با شماره 09129640179 تماس داشته باشید.

آجر چینی سنتی

الزام رعایت 10 نکته مهم در آجر چینی سنتی

با توجه به تحقیقات و مشاهدات انجام شده ، امروزه بیش از 60 درصد از افرادی که به ساخت و ساز یا خرید ملک می پردازند تمایل دارند تا نمای ساختمان خود را به صورت سنتی اجرا نمایند . زیرا نماهای سنتی به دلیل فرهنگ ما ایرانیان موجب آرامش خاطر در افراد می شود .

اجرای نمای سنتی در ساختمان ها ، فقط به وسیله ی آجر قزاقی امکان پذیر می باشد . به همین دلیل انواع مختلفی از آجرهای ستنی قزاقی در رنگ های بسیار شاد و زیبا طراحی و تولید می شوند که می توان به وسیله ی آن ها نمای سنتی و چشم نوازی را در ساختمان ها طراحی نمود .

آجر قزاقی به دلایل بسیار زیادی از قبیل نحوه تولید ، ابعاد و مقاومت بالا در برابر عوامل مضر محیطی و مهمتر از همه زیبایی محصول ،  از جمله مناسب ترین محصولات در اجرای نماهای سنتی می باشد . اجرای نما به وسیله ی این محصول به دلیل طبیعی بودن محصول و بافت زیبا و منحصر به فرد آن و همچنین به دلیل زیبایی و سادگی که به نما می بخشد ، به صورت گسترده در صنعت ساختمان اعم از اجرای نما ، کف سازی سنتی و کلاسیک بسیار کاربرد دارد . علاوه بر داخل ساختمان ها اجرای نمای خارجی ساختمان نیز به وسیله این محصول با استقبال بسیاری روبه رو شده است .  از مهمترین ویژگی این محصولات قیمت مقرون به صرفه آن ها می باشد که موجب می شود تا برای اجرای نما نیاز به هزینه های گزاف نباشد .

آجر چینی سنتی

آموزش آجر چینی سنتی

از جمله قدیمی ترین نوع آجر سنتی ، آجر قزاقی می باشد که این امر را می توان با تکیه بر تعداد بیشماری از آثار تاریخی به جا مانده از دوره ساسانیان از جمله مسجد جامع اصفهان ، مسجد جامع اردستان ، گنبد کاووس و … به اثبات رساند . تولید آجر قزاقی به روش دستی و کوره های سنتی انجام می شود که در هر صورت از استحکام و مقاومت این محصول ذره ای نمی کاهد . به طور کلی این آجر ها از مقاومت بالا در برابر هوازدگی و شکستگی حاصل از فشار های جانبی برخوردار می باشد .

آجر سنتی قزاقی دارای انواع مختلفی می باشند که عبارتند از آجر کامل ، پلاک ، نیمه آجر حنایی یا آجر کف فرش . علاوه بر این ابعاد آجر قزاقی عبارت است از 7*20*2.5 و 10*20*5 و 25*25*5 و 20*20*5 که در بازار همه ابعاد نام برده شده به راحتی یافت می شوند .

با توجه به مدت زمانی که آجر سنتی قزاقی در داخل کوره قرار می گیرد به رنگ های مختلفی از قبیل ابلق ، پوست پیازی ، قرمز اخرایی ، خاکی ، زرد و حنایی و …  در می آیند .

شوره نزدن و نداشتن آلوئک در آجر قزاقی از خصوصیات بسیار مهم آن ها به شمار می رود . افراد بسیاری به دلیل شوره زدن آجر ها تمایل به استفاده از این محصولات در اجرای نما نشان نمی دهند و دلیل این امر وجود آهک در آجر می باشد ، در حالی که  آجر قزاقی به دلیل این که از خاک رس تولید می شود ، این مشکل را بر طرف نموده است و مانع از شوره زدن می شود و در نتیجه موجب شده تا محبوبیت آجر ها باز گردد و مردم بدون نگرانی از آن ها در نماهای ساختمان خود استفاده نمایند . دغدغه ی دیگر مردم در استفاده از آجر در نماها ، ایجاد آلوئک یا لب پر شدن آجر می باشد که این اتفاق مربوط به زمانی می باشد که مواد اولیه آجر استحکام لازم را نداشته باشد ،  در حالی که این مشکل نیز به وسیله ی آجر قزاقی حل شده و  دلیل آن استفاده از خاک با کیفیت بالا می باشد که از استحکام کافی برخوردار می باشند .

بیشتر بخوانید  نسوز اسیدی

کیفیت بالای پخت ، مقاومت بالا در برابر شرایط محیطی ، عدم بازتاب نور خورشید ، رنگ پذیری مطلوب در کنار عدم تغییر رنگ از دیگر مزیت های آجر قزاقی سنتی گلبهی می باشد . به طور کلی با توجه به توضیحات ارائه شده در مورد این محصول می توان چنین نتیجه گیری کرد که آجر سنتی قزاقی از جمله بهترین مصالح در دیوار چینی می باشند .

برای خرید آجر قزاقی می توانید با مشاورین فروش ما تماس حاصل کرده و راهنمایی های لازم را دریافت نمایید .

10 نکته طلایی در بند کشی آجر سنتی

لازم است تا در اجرای نمای ساختمان برای این که در انتهای کار نمای زیبا و یکنواختی حاصل شود ، بعد از اجرای کار بند کشی انجام شود . وظیفه بندکشی در نمای ساختمان علاوه بر جلوگیری از ورود برف و گرد و غبار و نفوذ نم و رطوبت به غشای داخلی دیوار ، پذیرش انبساط و انقباض سطحی موضعی و توضیحی به صورت کاملا یکنواخت می باشد .

بندکشی ساختمان علاوه بر این که نمای ساختمان را زیباتر و دلنشیتر می نماید ، بلکه موجب افزایش عمر و ماندگاری نمای ساختمان نیز می شود . در صورتی که در اجرای نمای ساختمان بندکشی بر اساس اصول و ضوابط انجام نشود با مرور زمان مشکلاتی در نمای ساختمان ایجاد خواهد شد و هزینه هایی متحمل ساختمان خواهد شد .

به طور کلی در نظر داشت باشید که بند کشی آجر سنتی در واقع پایان کار نهایی می باشد و در نتیجه با رعایت چند نکته اساسی در انجام آن می توان مانع از بروز مشکلات شد .

1 – نکته اول و با اهمیت تمیز کاری سطح کار قبل از شروع کار می باشد . بنابراین لاز است تا سطح کار قبل از شروع تمیز و مرطوب شود .

2 – لازم است تا بند آجر ها با توجه به طرح انتخاب شده دارای عرض 8 تا 20 میلیمتری باشد .

3 – دقت نمایید تا حداکثر و حداقل ملاتخور پشت آجر برابر با 2 تا 4 سانتیمتر باشد .

4 – دمای بین 5 تا 35 درجه سانتی گراد مناسب ترین دما برای اجرای نمای سنتی می باشد و بدترین شرایط آب و هوایی شرایط یخبندان می باشد .

5 – لازم است تا ماسه و آبی که برای بندکشی به کار برده می شود از هر نوع مواد آلی عاری باشد . در نظر داشته باشید که حداقل عیار سیمان مورد استفاده در بند کشی برابر با 400 کیلوگرم سیمان در هر متر مکعب می باشد . ضمن اینکه قطر سنگدانه باید از 1 میلی متر بیشتر نباشد .

6 – چند هفته بعد ار اجرای آجر سنتی قزاقی بهترین زمان بندکشی می باشد .

7 – لازم است تا ملاتی که برای بندکشی آماده شده است 2.5 ساعت استراحت کرده و پس از آن مصرف شود . لازم است تا قبل از استفاده نیز چند دقیقه ملات را ورز داد تا کاملا یکنواخت شود .

8 – به دلیل استفاده نکردن از صفحه ملات برای اجرای کار ملات را به صورت یکنواخت بر روی قلم بند کشی قرار می دهند و سپس آن را بین شیار دو آجر فرو می برند .

9 – در صورت استفاده از رزین برای ضد آب کردن آجر لازم است تا سطح خشک باشد .

10 – در پایان کار برای تمییز کاری اضافات ملات بهتر است بعد از گذشت دو ساعت از برس استفاده کرد و سطح را تمیز نمود . استفاده از دستمال و آب برای این کار اشتباه می باشد .

جهت سفارش اجرای آجر نما سنتی در انواع آجر نسوز با شماره 09129640179 تماس داشته باشید.