اجرای آجر نما

اجرای آجر نما

آجر نماها بر قسمت های بیرونی یا درونی و یا کف ساختمان ها نصب می شوند و نصب و اجرای صحیح آن ها از اهمیت زیادی بر خوردار می باشد.ترکیب آجر با متریال های دیگر از جمله ی راهکار های مدرن سازی نمای ساختمان می باشد.نمای ساختمان ظاهر ساختمان را از بیرون نشان می دهند و می توان آن ها را در طرح ها و مدل های گونا گون با روش های گوناگون نصب و اجرا کرد تا علاوه بر زیبایی ساختمان ، مستحکم باشند و به راحتی جدا نگردند و مشکلات دیگری به وجود نیاورند.

برای اجرای آجر نما باید هم آجر و مصالح  مورد نظر با دوام و با کیفیت باشد و هم موادی که نما با استفاده آن در جای خود قرار می گیرد.همانطور که گفتیم برای نصب آجر نمای ساختمان راه کارهای مختلفی وجود دارد که در زیر به آن ها اشاره می کنیم .

1 – نصب و اجرای آجر نما با استفاده از ملات سیمان :

روش نصب و اجرای آجر نما با استفاده از ملات سیمان از جمله ی ابتدایی ترین و سنتی ترین  روش های اجرای نما می باشد.با اینکه این روش عیب تراز و یکدست نبودن ساختمان ها را پوشش می دهد اما نسبت به سایر روش های نصب، با سرعت کند تری انجام می شود و کثیفی هایی بر روی نما ایجاد می کند.

روش اجرای آجر نما از طریق ملات و سیمان باعث ایجاد نخاله و ضایعات ساختمانی می شود. مهمترین مزیت این روش استحکام پیوند نما و بدنه با استفاده از سیمان می باشد.در روش اجرای آجر نما از طریق ملات و سیمان نیاز به محاسبات مهندسی قبل از اجرا نیست و اجرای این کار توسط استاد کاران انجام می شود.

طراحی سازه با آجر نما
بیشتر بخوانید

2 – اجرای آجر نما با استفاده از چسب :

راهکار دیگر اجرای نمای آجری استفاده از چسب های مخصوص این کار می باشد. این نوع از چسب ها از نظر فنی با آجر، سرامیک و … باید همخوانی داشته باشند و اجرای آن نیاز به مطالعات مهندسی دارد.چسب ها مانند یک ماده ی الاستیک عمل می کنند و توانایی جذب حرکت ارتعاشی قطعه کار شده ( آجر و کاشی و … ) و زیر سازی را دارد.

برای اجرای نمای آجری با چسب ابتدا باید پلاستر سیمانی روی دیوار اجرا شود و سپس چسب در پشت آجر به طور کامل پهن می شود به گونه ای که هیچ قسمت چسب نگرفته ای در پشت قطعه وجود نداشته باشد.

اگر چسب به طور کامل پهن نشود و قسمت خالی در پشت آجر نما یا نما های دیگر وجود داشته باشد هنگامی که محیط از آب اشباع می شود آب در محل های درز بندی شده نفوذ می کند و در اثر سردی هوا یخ زده و در نهایت موجب کنده شدن نما می شود.بنابرین برای اجرای نمای آجری باید بند کشی به گونه ای انجام شود که از نفوذ آب به طور کامل جلو گیری کند.

3 – اجرای آجر نما به صورت نمای خشک :

روش نمای خشک برای اجرای آجر نما ، روشی می باشد که در آن برای اتصال اجزای نما از ملات و سنگ و پنل های رسی و … استفاده نمی شود و از تجهیزات فلزی همانند ریل و پیچ و … استفاده می شود. در روش نمای خشک ابتدا عایق حرارتی را توسط چسب یا اتصالات به دیوار متصل می کنند و سپس چهارچوب یا اسکلت را بر روی آن قرار می دهند تا آجر نما با فاصله بر روی آن نصب گردد.فضای خالی مابین عایق و نما در این روش خود عایق حرارتی مناسبی برای ساختمان می باشد.

انواع آجرنما
بیشتر بخوانید

روش اجرای آجر نما با استفاده از این نمای خشک به سرعت انجام می شود و نیازی به استاد کار حرفه ای برای این کار نیست. در این روش هیچ گونه  ضایعات ساختمانی تولید نمی شود و آسیبی به محیط زیست وارد نمی کند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *